Trykkoger: 50-60 min. - alm. gryde: 3-4 timer.
2 oksehaler, delt i leddene
25 g smør/margarine
2 gulerødder i skiver
¼ selleri, i tern
2 porrer, i skiver
2 løg, i kvarte
1 tsk hele peberkorn
3-4 l vand
2 spsk salt
smørbolle af 25 g smør/margarine og 2 spsk hvedemel
1 dl tør sherry eller madeira
* Tilberedning
Brun oksehalerne i fedtstof i gryden, tag dem op.
Svits grønsagerne.
Læg oksehalerne tilbage i gryden og tilsæt vand, salt og peber.
Trykkog 50-60 minutter - afkøl hurtigt eller langsomt.
Tag halestykkerne op - si eller purer suppen.
Jævn suppen med smørbolle og smag den til med sherry eller madeira.
Kom halerne tilbage i suppen og varm dem igennem.
Tips:
Kødet kan også efter kogning pilles af halerne og serveres på suppen.