2-2½ kg oksehaler
100 g smør
1 løg
2 gulerødder
¼ lille selleri
3 liter vand
2 tsk salt
¼ tsk paprika
2 spsk tomatpuré
2 spsk kartoffelmel
3 spsk sherry
evt kulør
* Tilberedning
Oksehalerne deles ved leddene, skylles og aftørres.
Smørret brunes i en gryde og heri svitses halestykkerne sammen med de rensede og delte grønsager.
Vandet tilsættes, bringes i kog og skummes omhyggeligt.
Derpå kommes salt, paprika og tomatpuré i og suppen koges under låg i ca 3 timer, til oksehalerne er så møre at kødet med lethed kan løsnes fra benene.
Halestykkerne tages op, suppen sies og skummes, bringes i kog igen og jævnes med melet, udrørt i lidt koldt vand.
Suppen smages til med sherry, halestykkerne kommes i igen og hvis farven er lidt bleg, tilsættes evt et par dråber kulør.
Server den kraftige suppe med et halvt hårdkogt æg i hver portion.