90 g smør
2 store løg, finthakkede
1 fed hvidløg, presset
2 tsk spidskommenfrø
1 l. grønsagsbouillon
2 mellemstore kartofler i tern
500 g majs
3 spsk friskhakket persille
125 g revet cheddar eller lign. ost
salt, friskkværnet sort peber
3 spsk piskefløde (kan udelades)
2 spsk klippet purløg (ved servering)
Smelt smørret i en tykbundet gryde.
Tilsæt de hakkede løg og lad dem simre ved middel varme i 5 min, eller
til de er gyldne.
Tilsæt hvidløg og spidskommen og lad det koge i 1 min under stadig
omrøring.
Tilsæt grønsagsbouillonen og bring den i kog.
Kom kartoflerne i gryden og skru ned for varmen.
Lad suppen simre uden låg i 10 min.
Tilsæt nu majskerne og persille, og lad suppen småkoge i 10 min igen.
Vend så forsigtigt den revne ost og fløden i, og smag til med salt og peber.
Rør omhyggeligt ved svag varme til osten er smeltet.
Serveres omgående, drysset med klippet purløg.