Chowder, som er en tyk og fyldig suppe, findes i mange varianter i det amerikanske sydstatskøkken. Denne majs-chowder er velsmagende, mættende og nem at tilberede.
1 pk. bacon (150 g)
2 løg
4 mellemstore kartofler
1 ds hakkede tomater med chili
1 krydderurtebuket (timian, persille, laurbærblade)
8 dl grønsagsbouillon
250 g løse majskorn (frosne)
1 dl fløde
salt og peber
friskhakket persille
1. Skær baconen i strimler og steg dem sprøde på en pande ved moderat varme. Sæt dem til side.
2. Pil og hak løgene groft. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Svits løg og kartofler i et par minutter i baconfedtet på panden og hæld blandingen i en suppegryde.
3. Tilsæt de hakkede tomater og krydderurtebuketten. Hæld bouillonen i, læg låg på og lad det simre i ca. 15 minutter.
4. Tilsæt de frosne majskorn og lad det simre videre i ca. 10 minutter.
5. Hæld fløden i, smag til med salt og peber og lad chowderen varme godt igennem.
6. Lige før serveringen drysses med den sprøde bacon og den hakkede persille.
Serveres med masser af godt brød til.