Italienske grønsagssupper er de bedste i verden. Og hvorfor mon? Fordi italienerne altid bruger årstidens grønsager til deres supper
2 gulerødder
200 g dybfrosne hestebønner (fås i indvandrerbutikker)
300 g blomkål
1 fed hvidløg
1 løg
2 spsk (oliven)olie
7,5 dl hønsebouillon (pulver/terning)
50 g ris med 10 minutters kogetid
175 g røget kalkunbryst
pesto fra glas
*
A. Gulerødder skrælles og skæres i små terninger.
Hestebønner skylles af med varmt vand, og den ydre hinde fjernes.
Blomkål deles i buketter.
B. Hvidløgsfeddet presses.
Løget skæres i terninger og svitses let sammen med hvidløget i 2 spsk olie.
7,5 dl hønsebouillon tilsættes og ris med 10 minutters kogetid hældes i.
Det hele koges i 10 minutter.
C. Kørt før risen er færdig tilsættes kalkunbryst i grove terninger.
Suppen serveres med lidt pesto fra glas.
Pr. portion, 50 g protein, 13 g fedt, 31 g kulh. = 447 kcal / 1869 kj
--