2 store majskolber eller ca 250 g majs fra dåse
2 æggehvider
2 spsk mælk
¾ l. hønsebouillon
1 tsk Maizenamel (majsstivelse)
300 g hakket skinke
Skrab majskernerne af kolberne og læg dem i en skål.
Majskernerne er fulde af saft, så man skal passe på ikke at knuse kernerne, når man skraber dem af kolberne, for så forsvinder kernernes saft.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt forsigtig mælken.
Maizenamelet røres ud i 1 spsk koldt vand og alle ingredienserne sættes inden for rækkevidde.
Bring hønsebouillonen i kog, tilsæt majs og evt. salt, men pas på da bouillon ofte er meget salt.
Når suppen koger tilsættes jævningen, som derefter skal koge et par minutter indtil suppen er klar.
Lige når Maizenajævningen kommer i suppen virker den hvid og uigennemsigtig, men i løbet af et øjebliks kogebobler den sig klar.
Gryden tages af pladen og så snart suppen er gået af kog, røres de piskede æggehvider i.
Når æggehviderne er rørt i suppen, må den ikke bringes i kog igen, da æggehviderne ellers vil stivne.
Først når suppen er hældt op i skålen eller tallerkenen tilsættes skinken i hver enkelt portion som en slags drys.