Server sprøde popcorn som tilbehør til en cremet suppe. Giv
dem evt. et lille drys chili, når de er færdigpoppede.
4 personer. Arbejdstid: 35 min. Koge/stegetid: 25 min.
#
Majssuppe:
1 løg
1 stor kartoffel
1 spsk olie
500 g frosne majskerner
1½ liter hønse- eller grønsagsbouillon
salt
Topping:
1 stort løg
2 røde snackpeberfrugter
100 g chorizopølse
1 spsk olie
1 lille bundt persille eller en håndfuld frisk oregano
1 fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
Popcorn:
3 spsk smagsneutral rapsolie
1 dl poppemajs
¼ tsk fint salt
lidt chilipulver
*
PIL løget, og hak det.
Skræl kartoflen, og skær den i små terninger.
Svits løg og kartoffel i olie i en stor gryde.
Svits majskernerne med i et par min., og tilsæt bouillon.
Kog suppen i 15 min.
Blend suppen, og smag til med salt.
PIL løget, og hak det groft.
Rens peberfrugterne, og skær dem i tynde strimler.
Skær chorizopølsen i terninger.
SVITS løg og peberfrugter i varm olie på en pande.
Skru ned til middel varme efter et par min og tilsæt
chorizoen.
Lad det hele stege mørt ved middel varme i ca. 10 min.
SKYL persillen grundigt, og hak den med en kniv.
Vend persillen med grønsagerne, og krydr med finthakket
hvidløg, spidskommen og salt.
VARM olie og majskorn op ved høj varme i en stor gryde med
låg.
Ryst gryden med jævne mellemrum, når majsene begynder at
poppe.
Tag gryden af varmen, når der ikke er flere majs, der
popper.
BLAND salt og chilipulver, og drys blandingen over
popcornene.
SERVER den varme suppe i skåle, og drys toppingen over.
Server med popcorn.
TIPS: Poppemajs - eller tørrede majskerner, som de også
kaldes - købes i poser, som du typisk finder på helsekosthylderne eller mellem
korn og frø i supermarkedet.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin