En frisk og let suppe, der ikke behøver at koge så længe.
Suppen indeholder masser af smag fra bacon og løvstikke og serveres med
gedeoste-toast.
Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 35 min. 4 personer
#
800 g løg
1 fed hvidløg
100 g bacon
1 spsk olie
1½ liter hønse- eller grønsagsbouillon
1 bundt forårsløg
½ potte løvstikke eller persille
salt og peber
evt. 1-2 spsk æbleeddike
Gedeostetoast:
8 skiver flutes
150 g gedeost i rulle
*
Pil løg og hvidløg.
Skær løgene i skiver på ½ cm's tykkelse.
Hak hvidløgsfeddet fint.
Skær bacon i små terninger og steg dem gyldenbrune i en stor
gryde med olie.
Tilsæt løgene og lad dem svitse med, til de får lidt farve,
falder sammen og bliver klare.
Tilsæt finthakket hvidløg og bouillon, og lad suppen koge i 30
min.
Rens forårsløgene og skær dem i skiver.
Kog dem med i suppen i et par min. og tilsæt lidt
grofthakket løvstikke eller persille.
Smag til med salt og peber og evt. lidt æbleeddike.
Gedeoste-toast: Rist brødene på den ene side under grillen i
ovnen.
Vend dem om, læg en skive gedeost på hvert brød og grill ost
og brød, til de er gylden brune.
Læg brødene på suppen og server straks.
TIPS: Toastene kan serveres ved siden af suppen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin