1 finthakket skalotteløg
400 g salatløg i skiver
1 fed knust hvidløg
25 g smør + 1 dl vand
¾ liter grønt- eller hønsebouillon
2 dl piskefløde
lidt cayennepeber (forsigtig!)
salt
Fyld:
12 små fed hvidløg
blade fra ½ bdt
basilikum eller
1 spsk tørret
Evt. reven parmesanost
Bruchetta:
4 skiver italiensk landbrød
lidt olivenolie
4 tomater
1 spsk hakkede basilikumblade eller 1 tsk tørret
salt og peber
Et par basilikumblade til pynt
Gør løgene i stand. Smelt smørret i en gryde.
Kom skalotteløg, salatløg og hvidløg i og rør rundt.
Tilsæt vand og lad det koge sagte under låg 10 minutter.
Hæld bouillon ved og fortsæt kogningen 20 minutter.
Pil hvidløgene til fyldet og kog dem 5 minutter 3 gange dækket af vand. Kom piskefløde, de kogte hvidløg og basilikum i suppen og kog 1 minut. Smag til med cayennepeber og salt.
Hæld kogende vand på tomaterne.
Flå og udkern dem.
Hak tomatkødet groft med en kniv, tilsæt basilikum og smag til med salt og peber.
Rist brødskiverne og pensl dem med olivenolie.
Top tomatkødet op på brødene og pynt med basilikumblad.
Server dem til suppen.