Logo

Kogt høne, kød og grønsager - Cocido Madrileño

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kogt høne, kød og grønsager - Cocido Madrileño

6-8 personer


# Ingredienser 

2,5 dl tørrede kikærter (garbanzos)

5,5 l vand

1,5-2 kg høne

1 kg oksebryst

400 g mager skinke

¼ kg salt flæsk uden svær

1 stort løg

2 mellemstore gulerødder

2 porrer med grønt

1 spsk hakket hvidløg

1 laurbærblad

4 persillekviste

½ tsk sort peber

400 g røget medisterpølse

1 kg hvidkål

6 små kartofler


* Tilberedning 

Begynd dagen før med at sætte kikærterne i blød i vand.

Det skal stå et stykke over ærterne.

Lad dem stå på et lunt sted mindst 12 timer.

Hæld vandet fra gennem en sigte og kom dem i en stor gryde.

Tilsæt 5,5 l. vand, den rensede høne og oksebrystet og bring det hurtigt i kog.

Skum suppen, dæmp varmen og lad det småkoge ca. 1½ time.


Kom skinken, det letsaltet flæsk, det hele løg, hakket hvidløg, de rensede gulerødder og porrer samt laurbærblad, persille og peber i og lad det koge under låg, ca. 30 minutter.

Kom pølsen og den groft skårne hvidkål og de skrællede kartofler i gryden.

Kog det yderligere ½ time, til alt er mørt.

Tag kød og høne op med en hulske og skær det i passende stykker.

Hæld suppen fra og anbring grønsagerne på et rundt fad med kikærterne i midten og de andre grønsager udenom.


På et andet fad lægges kødet og hønsekødet med pølsen omkring.
Suppen spises først, den kan serveres med de såkaldte cabello de angel (englehår – dvs. meget tynde nudler).

Kødet spises så som anden ret.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.271 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her