6-8 personer
# Ingredienser
2,5 dl tørrede kikærter (garbanzos)
5,5 l vand
1,5-2 kg høne
1 kg oksebryst
400 g mager skinke
¼ kg salt flæsk uden svær
1 stort løg
2 mellemstore gulerødder
2 porrer med grønt
1 spsk hakket hvidløg
1 laurbærblad
4 persillekviste
½ tsk sort peber
400 g røget medisterpølse
1 kg hvidkål
6 små kartofler
* Tilberedning
Begynd dagen før med at sætte kikærterne i blød i vand.
Det skal stå et stykke over ærterne.
Lad dem stå på et lunt sted mindst 12 timer.
Hæld vandet fra gennem en sigte og kom dem i en stor gryde.
Tilsæt 5,5 l. vand, den rensede høne og oksebrystet og bring det hurtigt i kog.
Skum suppen, dæmp varmen og lad det småkoge ca. 1½ time.
Kom skinken, det letsaltet flæsk, det hele løg, hakket hvidløg, de rensede gulerødder og porrer samt laurbærblad, persille og peber i og lad det koge under låg, ca. 30 minutter.
Kom pølsen og den groft skårne hvidkål og de skrællede kartofler i gryden.
Kog det yderligere ½ time, til alt er mørt.
Tag kød og høne op med en hulske og skær det i passende stykker.
Hæld suppen fra og anbring grønsagerne på et rundt fad med kikærterne i midten og de andre grønsager udenom.
På et andet fad lægges kødet og hønsekødet med pølsen omkring.
Suppen spises først, den kan serveres med de såkaldte cabello de angel (englehår – dvs. meget tynde nudler).
Kødet spises så som anden ret.