Logo

Klar mørk pighvarsuppe med urter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ kg fiskeben og hoveder, fortrinsvis pighvar
1 løg i tykke skiver
1 gulerod i tykke skiver
2 snittede stilke bladselleri
1 porre i skiver
2 spsk olie
1 spsk tomatpuré
½ dl balsamico eddike
4 dl hvidvin (evt. 1 dl marsala eller sherry)
1 l. vand eller hønsebouillon
Timian
peberkorn
koriander
laurbærblad

Fyld:
4 håndfulde blandede rodfrugter i minitern (jordskokker, majroer, gulerødder, pastinakker)

Varm en tør pande op og læg løg og gulerødder på panden.
Lad dem blive helt mørkebrune, vend dem og tag dem af panden.
Kom 1 spsk olie på panden og brun de øvrige grønsager sammen med tomatpuréen.
Fjern det fra varmen.
Varm 1 spsk olie i en tykbundet gryde for god varme.
Tilsæt fiskeben og hoveder og steg det til det har taget lidt farve (det kommer til at se forfærdeligt ud).
Tilsæt vineddike og lad det koge væk.
Tilsæt vin og lad det koge ind til det halve.
Tilsæt vand/bouillon og lad det koge langsomt op.
Skum det og tilsæt de brunede grønsager og krydderier.
Lad det simre ½ time, trække en halv time og lad det så igen simre ½ time.
Si bouillonen og kog den ind til passende smag.
Før serveringen sættes urterne til suppen og gives et kort opkog.
Server i forvarmede tallerkener og byd ristet brød til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.969 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her