Logo

Kalvehalesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg kalvehaler
1 spsk olie
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
¼-½ selleri
suppevlsk
evt. en suppeterning
1 ½-2 l vand
salt
tilsmages evt. med madeira el. tør sherry.
Tilbehør: franskbrød el. flûte, evt. smilende, halve æg.

få slagteren til at dele halerne i leddene. Skær evt. for kraftige fedtdannelser væk. Brun halestykkerne i gyldent fedtstof på alle sider ved kraftig varme. Tag stykkerne op.
Svits hakket løg, hvidløg, gulerodsskiver og selleriterninger. Læg halestykkerne tilbage i gryden og hæld kogende vand over. Tilsæt evt. en suppeterning.
Varm suppen op ved ikke for kraftig varme. Skum omhyggeligt. Læg suppevisken i gryden og tilsæt salt. Kog suppen ved svag varme og under låg til halerne er meget møre, 2 ½-3 timer.
Tag halestykkerne op og si suppen. Hæld suppen tilbage i gryden. Læg halestykkerne tilbage i gryden og lad dem blive varme. Smag suppen til med salt og evt. vin.
1-3 stk kalvehaler serveres i hver portion suppe. Suppen kan tilberedes med oksehaler stedet. Kogetiden er ca. ½-1 time længere.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.097 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her