500 g porre
25 g smør
750 g melede kartofler i mindre stykker
1 ½ l. grønsagsbouillon
4 dl mælk
1 ½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Rens og skyl porrerne godt.
Hak lidt af de grønne toppe fint til fyld i suppen (ca. 2 dl ).
Skær resten af porrerne i mindre stykker.
Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kartofler og porrestykker i ca. 3 min.
Tilsæt bouillon og kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 20 minutter eller til grønsagerne er møre.
Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset ⅓ op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 5 sekunder.
Hæld suppen tilbage i gryden.
Rør mælk, salt og peber i og varm suppen igennem.
Tilsæt den hakkede porretop og smag til.