25 g margarine
2 tsk karry
1 spsk fintrevet løg
1 spsk fintrevet æble
2 spsk hvedemel
1 liter fiske-, kød- eller urtesuppe
salt
1-2 dl piskefløde.
Fyld:
ristoppe
Ristoppe:
1 dl vand
1/8 tsk salt
1 spsk smør
50 g løse ris
1 spsk rosiner
Margarinen smeltes og svitses med karryen 2-4 min. Løg og æble ristes med endnu 3-5 min. Melet drysses i og afbages med fed tstoffet. Suppen spædes i. Den kan sies, hvis løg og æble ikke koger tilstrækkeligt ud. Suppen smages til og rundes af med fløde lige før serveringen. Ristoppe, pasta, porreringe, fiske- eller kødboller kan serveres til.
Ristoppe:
Vand, salt og smør bringes i kog. Risene drysses i, koges under tætsluttende låg 12 min. over svag varme og 12 min. uden varme. Risene kan blandes med rosiner og presses i smurte æggebæ gre. De vendes lige før anretningen.