300- savojkål
1 løg
1 gulerod
1 pastinak
2 kartofler
frisk ingefær
3 fed hvidløg
½ madæble
2 spsk. olie
2-3 tsk. karry
1 kvist timian
½ tsk. knust spidskommen
½ tsk. knuste korianderfrø
god hønsebouillon
kokosmælk
½-1 økolime
en strimmel limeskræl på 3-
Fjern de yderste kålblade og skær stokken ud.
Del kålstykket i to og læg det ene stykke til side.
Gør resten af grønsagerne samt ingefær og hvidløg i stand og snit dem og det andet kålstykke i småstykker.
Skræl æblet og fjern kernehus og stilk. Skær æblet i småstykker.
Sauter grøntsager, æble, 2½ af hvidløgsfeddene og ingefær let i olie i en gryde. Tilsæt krydderier og lad dem stege lidt, før bouillon og vand hældes ved.
Lad grøntsagerne koge blidt i ca. 20 min. eller til de er helt møre.
Blend suppe og grønsager til en cremet konsistens med en stavblender eller i en blender (i så fald fyldes kun lidt af gangen i blenderglasset).
Hæld det tilbage i gryden, tilsæt koksmælk, salt og peber samt limesaft efter smag. Kog suppen igennem.
Snit det sidste stykke savojkål i meget tynde strimler.
Bring ca. vand i kog med salt, det sidste halve fed hvidløg i skiver og limeskrællen i.
Blancher kålstrimlerne ét minutstid heri.
Hæld kålen i en sigte og server suppen med en top af kål i hver portion.