5 store tomater (2 ds fl. tomater)
½ l. vand
½ tsk presset hvidløg
1 løg - i tynde skiver
2 spsk ghee eller smør
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
½ tsk fennikelfrø
2 stk lauerbærblade
1 grøn chili - uden kerner
1 ds kokosmælk
4 dl frosne ærter
1 spsk sukker
1 spsk frisk mynte - hakket
Peber og evt. salt
Tomater koges meget bløde i vandet og pureres i blender.
Svits løg og hvidløg bløde i ghee/smør og tilsæt krydderier, laurbærblade og chili.
Svits i yderligere 2 min.
Tilsæt kokosmælk og de hakkede tomater og bring det i kog.
Tilsæt ærter, dæmp varmen og kog, til ærterne er møre.
Smag til med sukker, peber og evt. salt og rør de hakkede mynteblade i.
Suppen serveres varm med ristet chapati, penslet med ghee.