Logo

Hvid Borsjtj - Zurek

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Hvid Borsjtj - Zurek

Hvid Borsjtj - Zurek
 

# Ingredienser

250 g suppeurter (gulerod, pastinak, sellerirod, porre)
250 g kielbasa / polsk pølse (se opskrift)
500 g kartofler
2 dl rugmel surdej
1-2 spsk hvedemel 
1 fed hvidløg
salt, peber og persilledrys
 
* Tilberedning
Kog en bouillon / fond af suppeurter og 6 dl vand.
Si grønsagerne fra.
Skræl kartoflerne, skær dem i store tern kog i den let saltede fond.

Rør melet med et par spsk vand, og tilsæt bouillonen sammen med 
rugmel-surdejen og hvidløg knust med salt.

Skær pølsen i små stykker, tilsæt suppen og bring i kog.
Server med persilledrys og hårdkogte æg skåret i halve.
 
Rugmel surdej:
Mix ¾ kop rugmel med 2 dl forkogt/varmt vand i en skål.
Læg et viskestykke over og lad det stå lunt i 4-5 dage.
 
(navnet Zurek kommer af den tilsatte surdej: zur)
 
Tips: suppen kan smages til med fx. dild, peberrod, eddike, vinaigre, brun farin. 
Den "rigtige smag" afhænger af hvor i Polen man er.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 8.687 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1407722-05-2024 16:52:00 Iwona
Zurek og hvid borsjtj er traditionelle påskeretter i Polen:) og de ligner hinanden. Til forberedelse zurek har vi brug for rugmel surdej og til forberedelse hvid borsjtj bruger vi hvedemel surdej.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her