300 g laks- og torskefilet
250 g gulerod, squash, rød peber ( eller hvad man har af rodfrugter)
dild eller basilikum
salt
peber
1 smørklat
600 g hjemmelavet fiskefond
2 ½ dl fløde
Fiskesuppe:
Begynd med at snitte grønsagerne i meget fine stave. Kom fiskefonden i en gryde og bring den i kog. Tilsæt fløde og lad det små koge i ca. 1-2 min. Skær fiskestykkerne i tern og kom dem i gryden sammen med de finthakkede grønsager. Lad igen suppen få et opkog og lad den simre i ca. 1 min. Til sidst smages suppen til med salt og peber, hakket frisk basilikum eller dild og monteres med 1 smørklat. (kan evt. undlades).
Server fiskesuppen med flûtes el. lign.
Fiskefond:
Fonden er kogt på ben fra torsk, skærising, kuller og havtasker. Af grønsager er der brugt snittede gulerødder, selleri, og porre samt dild- og persille kviste. Desuden er der brugt salt, peber, karry, hvidvin, og laurbærblade.