25 g kikærter
¼ dl solsikkeolie
1 lille hakket løg
1 stilk bladselleri
125 g oksekød i tern
25 g grønne linser
salt og hvid peber
½ l. kalvebouillon
2 tsk hvedemel
¾ dl vand
1 spsk tomatpure
25 g risnudler
½ ds flåede hakkede tomater
25 g grødris
1 knsp.Safran
½ citron, saften derfra
hakket persille- og koriander
Læg kikærterne i blød natten over.
Hæld vandet fra og kog kikærterne ca. 20 min. i et nyt hold vand.
Skyl kikærterne, sæt dem til afkøling og gnid skindet af.
Svits løg og snittet bladselleri i olie i en gryde, til det er mørt
Kom kød, kikærter, linser, salt, peber og kalvebouillon ved.
Lad suppen koge 1 ½ time for svag varme under låg.
Rør hvedemel og vand sammen til en jævning.
Rør meljævningen og tomatpure i suppen.
Steg risnudlerne nogle min. i lidt olie på en pande for svag varme og under konstant omrøring.
Kom tomater, risnudler, grødris og safran i suppen og lad den koge endnu 30 min.
Smag til med citronsaft, salt og peber og drys med hakkede krydderurter.