1 fintsnittet porre
1 græskar på ca. 2 kg
1-2 røde chilier - skåret i tynde skiver
10 g smør
1 spsk god olie
7 dl hønsekødssuppe
2 dl letmælk
Skær toppen af græskarret, og skrab kerner og den trevlede indmad ud, som smides væk.
Med en ske skrabes så meget af græskarkødet, at der ikke går hul på skallen.
Hak det udskrabede græskarkød.
Skær skrællen af låget og skær kødet i tern.
Da det udhulede græskar kan bruges til at servere suppen i, ville det være praktisk at lune den i ovnen, mens suppen bliver lavet.
Smør og olie kommes i en gryde over stærk varme.
Porre, græskarkød og chili svitses let - uden at brune, og hønsekødssuppen kommes i.
Lad suppen simre over svag varme i 15-20 minutter.
Blend suppen - enten direkte i gryden med en stavblender eller lad den afkøle, så den kan blendes i en foodprocessor.
Letmælken kommes i, og tilbage i gryden smages suppen til med salt og peber.
Suppen varmes igennem - og er klar til servering.