2 skiver skorpefrit hvidt brød (50 gram)
4-5 store velmodne tomater
2 små grønne peberfrugter
½ salatagurk
½ løg
2 fed hvidløg
70 ml. god olivenolie
¼ tsk knust kommen
5 spsk vineddike eller citronsaft
¼ liter koldt vand
Hæld koldt vand over brødet til det dækker.
Skold og flå tomaterne, og befri dem for kerner.
Skær tomatkødet i mindre stykker og kom tomatkødet i en blender, sammen med peberfrugter, som er befriet for kerner, agurk, hvidløg og løg.
Blend grønsagerne til pure - det kan evt. være nødvendigt at blende over
2 gange.
Kom grønsagspuren i en terrin eller bowle.
Pres vandet af brødet og blend det.
Tilsæt olien mens blenderen kører, og kør til olien og brødet er en homogen masse.
Tilsæt salt, kommen og vineddike - og blend kort.
Bland brødmassen godt sammen med grønsagspuren.
Tilsæt koldt vand til en passende konsistens.
Suppen må ikke blive "pjasket"
Stil suppen koldt til den skal serveres.
Tips: Tilbehør som serveres i små skåle kan være : Hakket løg,
agurketerninger, skindfri hakket eller strimlet tomat, hakket peberfrugt
eller hakket hårdkogt æg.
Grundsuppen kan stå klar i dagevis.
Gazpachoen kan også varmes op, og stivnes med husblas til kryddergele,
som passer fint til fx. kold skinke eller andet koldtskivet.