6 Personer
1 skive lyst grovbrød
1.5 kg tomater uden skind og kerner, skåret i tern
1 finthakket grøn peberfrugt, befriet for kerner og stilk
1 finthakket rødløg
1 stor skrælles agurk, halveret på langs og reven
6 spsk rødvinseddike
3 finthakkede fed hvidløg
300 ml tomatjuice -eller saft
3 spsk jomfruolivenolie
Som tilbehør:
1 spsk smør
1 spsk olivenolie
3 knuste fed hvidløg
6 skiver lyst brød skåret i tern
salt og peber
40 g grøn peberfrugt i tern
30 g finthakket rødløg
250 g cherrytomater i kvarte
Skær skorpen af brødet og læg brødet i en skål og dæk med vand. Lad det stå til brødet er helt udblødt. Tag brødet op og pres væden fra. I en skål kommes udblødt brød, tomat, peberfrugt, løg, agurk, eddike, hvidløg, tomatsaft og olivenolie. Røres godt sammen. Blandingen hældes ad flere portioner i en food-processor og pureres. Sigtes herefter i en skål og stilles i køleskab i 60 min.
Til garnituren smeltes smør og olie i en pande. Hvidløget steges gylden i olien, ca. 1 minut og fjernes herefter. Brødterningerne steges gyldne i hvidløgsolien under stadig omrøring i ca. 10-12 minutter. Croutonerne tages op og stilles køligt.
Inden servering smages suppen til med salt og peber og fordeles i kolde suppetallerkener. Tilbehøret fordeles i suppen. Suppen serveres godt afkølet.
--