12 personer
Suppe
2 mellemstore græskar
2 gode klatter smør
4 snittede skalotteløg
2 fed hvidløg, hakket
2 små røde chili, hakket
1 tsk paprika
1 tsk knust koriander
Saften af 2 appelsiner
1 dl sherryeddike
1 l kraftig hønsefond
4 dl cremefraiche 38 %
4 æggeblommer
Salt og peber
Ristede græskarkerner og brødcroutoner
4 skiver daggammelt brød
2 fed hakket hvidløg
4 kviste hakket rosmarin
2 store håndfulde græskarkerner
1 dl god olivenolie
Salt
Græskarsuppe
Vask græskarret, skær et låg af og udhul græskarret. Skær en del af det faste frugtkød i tern, og gem det til garniture. Skær resten af frugtkødet i tern, og sauter det i en god klat smør med hvidløg, skalotteløg og chili, uden at det tager farve. Paprika, koriander og appelsinsaft tilsættes, lad det koge ind. Sherryeddike tilsættes og der koges yderligere ind til ⅓. Hønsefonden hældes ved, og det hele småsimrer, til græskarkødet er mørt. Suppen blende s og passeres gennem en fin sigte. Græskarternene sautere s i lidt smør og krydres godt med salt og peber.
Suppen koges op lige før servering og jævnes med cremefraiche pisket med æggeblomme. Smag til med salt og peber, og skum den op med en stavblender. Tilsæt græskarternene.
Ristede græskarkerner og brødcroutoner
Befri brødskiverne for skorper, og skær dem i fine tern. Steg dem gyldne sammen med kernerne i den meget varme olivenolie. Hvidløg, salt og rosmarin tilsættes til sidst og det hele vendes et par gange. Lægges på fedtsugende papir. Serveres til suppen.