Hurtigt & godt til 4 - fx om efteråret.
1,2 kg græskar, det lysende orange moskusgræskar smager bedst
1 løg
2 spsk smør
1 l grønsagsbouillon
salt, friskkværnet peber
citronsaft eller balsamicoeddike
Skræl græskarret, fjern kerner og trævlede dele.
Skær frugtkødet i små stykker.
Pil løget og hak det fint.
Lad smørret smelte i den store gryde.
Svits løgene et øjeblik.
Rør græskarstykkerne i, hæld bouillonen ved, på med låget og lad det koge op.
Lad det småkoge ved middel varme 10 til 15 minutter, til græskarstykkerne er blevet bløde.
Purér suppen med stavblenderen i gryden.
Smag til med salt, peber, citronsaft eller balsamicoeddike.
Kan fx smages til med ingefær, karry, sojasauce eller ristede mandelflager
Kj pr. portion: 550