½ kg tomater
½ agurk
2 stk rød peber
2-3 fed hvidløg
2 spsk persille
1 spsk purløg
1 stk løg
1 spsk olie
2 dl grønsagsbouillon
saft fra en ½ citron
1 spsk crème fraiche 18 %
Forvarm ovnen til 200ºC og bag de røde peberfrugter til de er godt sorte.
Tag dem ud af ovnen, afkøl let, og pil derefter skrællen af.
Sæt en gryde over med vand og lad det koge.
Rids et kryds i toppen af tomaterne og fjern stilken.
Blancher i det kogende vand 5-10 sekunder.
Skyl dem hurtigt under ridende koldt vand og fjern skrællen.
Skær tomaterne i grove tern, pil løg og hak det.
Skræl agurk og skær den i grove tern.
Pil hvidløg og skær i grove tern.
Skyl persille for jord og hak det groft.
Blend det hele og smag til med salt, peber, olie og citronsaft samt grønsagsbouillon.
Skær det sidste agurk i fine tern og brug ved anretningen.
Evt. lidt mere olie og pynt med crème fraiche og purløg.