2 løg
smør eller margarine
2 ds flåede tomater
3 kartofler
¼ selleri
2 porrer
3 bouillonterninger
1 laurbærblad
1 kvist timian
salt og peber
1 dl fløde
3 spsk kryddergrønt
Tilbehør: store, smørristede brødterninger, drysset med hvidløgssalt
*
Hak løgene og svits dem let i smør eller margarine.
Tilsæt tomaterne og rør et par minutter.
Skær skrællede kartofler og selleri i terninger og porrerne i skiver.
Kom det hele i gryden og lad det tage let farve.
Spæd med 1,5 l kogende vand samt væden fra tomaterne og kom bouillonterninger, laurbærblad, timian og peber ved.
Lad suppen koge sagte under låg i ca. ½ time.
Passér den og giv den et hurtigt opkog med fløden.
Smag om nødvendigt til med lidt salt og mere peber.
Drys med hakket kryddergrønt og server suppen med smørristede brødterninger, drysset med hvidløgssalt.