Fjordrejen eller Roskilderejen er den mindste reje, der findes herhjemme. Det er en lille, brungrå reje som fås fra det sene forår til langt hen på sommeren. Alt efter vejr og vind er der små eller store tilførsler, og prisen retter sig herefter. Som regel er fjordrejer billigst, lige før Tivoli åbner, hvor de så til gengæld er dyrest. Fjordrejer forhandles levende. Det er i ordets bogstaveligste forstand et sandt pillearbejde og dermed en væsentlig fordyrelse at købe de små kræ kogte og pillede, men det er muligt.
Beregn ¼ kg friske rejer pr. person
2 tsk salt pr. liter vand
1 bdt dild + gem lidt til pynt
Kogning og servering af fjordrejer:
Bring letsaltet vand i kog med dild.
Kom de friske, skyllede rejer heri og lad dem lige få et kort opkog.
Tag straks gryden fra varmen og lad dem trække lidt heri, inden de serveres.
Rejerne er nemmest at pille, når de er lunkne.
De smager bedst, når de ikke er alt for kolde.
Servering: Hver især piller sin portion. Frisk brød, smør og citron serveres til.
Rejer i trængsel: Læg pillede fjordrejer tæt på smurt franskbrød og garner med citronbåde.