En god og kraftig suppe til kolde dage. Man kan med fordel lave dobbelt portion - så er der nem mad til dagen efter.
1 spsk olie
500 g kartofler
200 g selleri
1 stort løg
1 l vand (mængden kan varieres efter ønsket konsistens)
1 grønsagsbouillonterning
1 oksekødsbouillonterning
1 stor porre
purløg
salt og peber
2 pakker kalkunbacon
Vandet bringes i kog, og bouillonterninger og salt tilsættes.
Kartofler og selleri skæres i små stykker, og løget hakkes.
I en anden gryde varmes olien, og kartofler, selleri og løg tilsættes.
Grønsagerne skal ikke brunes, men lige snurre en anelse.
Suppen tilsættes grønsagerne, og det hele koges i ca. 20 min.
Porren skæres i tynde skiver.
Når suppen er kogt, blende s den til en ensartet konsistens.
Kalkunbacon steges på panden, til den er sprød.
Porrerringene hældes i suppen og koges med i 3-5 min.
Suppen serveres med bacon, purløg og groft brød til.
--