# Ingredienser
½ lille hvidkål
5 kartofler
3 middelstore gulerødder
1 porre
½ tsk tørret timian
3 bouillonterninger
4 grillpølser
1 lille pakke dybfrosne ærter
salt og friskkværnet peber
klippet persille
Tilbehør: Hvidløgsbrød - se herunder
* Tilberedning
Snit kålen fint og kom den i 1,5 l vand sammen med kartofler og gulerødder, der er skåret i terninger.
Rens porren og skær den i skiver, også noget af det grønne.
Tilsæt timian, bring det i kog og opløs bouillonterningerne i vandet.
Drys med peber og lad retten småkoge i 15 minutter.
Tilsæt de udskivede pølser og dybfrosne ærter og lad suppen snurre videre, men ikke koge, i 10-15 min.
Smag til med salt og drys med persille.
Server suppen med
Hvidløgsbrød
4 fed hvidløg
2 spsk smør
2 spsk klippet persille
4 skiver formfranskbrød
groft køkkensalt
* Tilberedning
Stød hvidløgsfeddene fint og rør dem i smørret sammen med persillen.
Bred det på brødskiverne og del dem i hver 2 trekanter.
Drys med groft salt og gratiner dem 7-9 minutter ved 250 °C.
Server dem rygende varme til suppen.