3 porrer
2 spsk smør eller margarine
1 stor pakke dybfrosne ærter
1 lille pakke dybfrossen, hakket spinat
1 stor ds grønne bønner
1 selleritop
1 kvist timian
1 bdt persille
1,5 l Grundsuppe - se Tillæg eller 1,5 l kogende vand, tilsat 4 bouillonterninger
salt og peber
4 spsk cremefraiche
kørvel eller basilikum
Tilbehør: ostekiks og rugbrød med ost
*
Skær porrerne i tykke ringe og lad dem snurre lidt i fedtstoffet uden at tage farve.
Tilsæt optøede ærter, optøet spinat og henkogte bønner med væde.
Hak selleritoppen groft og kom den i gryden sammen med timian og persille.
Vend det hele godt og spæd med grundsuppe eller kogende vand, tilsat bouillonterninger, og lad suppen koge sagte i 1-2 time.
Purér den og kom den tilbage i gryden.
Smag til med salt og peber og rør cremefraiche i.
Drys den færdige suppe med finklippet kørvel eller karse - og server en ostemad til.