5 kg vildt rester, bryst, bov, hals af vildtdyr, skrog af vildtfugle.
1 ½ kg urter: gulerødder, selleri, porrer.
5 løg
1 gren timiam
2 laurbærblade .
200 g champignon.
Krydderpose :
5 kryddernelliker
7 knuste enebær.
8 l. kalvebouillon
2 l. vand.
Salt 2 g pr l. vand.
Vildtresterne, kommes i gryde med kalvebouillon, vand, salt og koges op. Må ikke stå og buldre koge, men koge svagt, der vil komme nogle urenheder til toppen de skal fjernes med en hulske el. lign.
Urterne skæres i tern 3x3 cm, løg i 1/8 og kommes på fonden sammen med krydderposen, krydderposen tages op efter ½ time og krydderierne, urter, champignon, koges ½ time yderligere.
Bouillonen sigtes. Koges op, efter den er blevet sigtes skal den koges igennem, evt reduceres/nedkoges, så der er 8 l. færdig bouillon og eller god smag.
Anvendelse:
Vildtconsomme, vildtsaucer, braissering af vildt.