Logo

Consomme Celestine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

5 l. suppe
1 kg skankekød eller andet
750 g urter (gulerod, selleri, porre)
3 æggehvider
hønsefars tilsat hakket trøffel eller friske krydderurter
hønsebouillon

Klaring af oksebouillon:
Kød og urter hakkes i kødhakker, blandes godt med hviderne, tilsættes forsigtigt den KOLDE suppe, der røres rundt, derefter varmes suppen forsigtigt op til kogepunktet, herefter må der ikke røres, klarifikationen vil lægge sig ovenpå suppen som et låg, suppen simrer i 1 - 2 timer.

Klarifikationen fjernes forsigtigt med en hulske og consommen sigtes forsigtigt gennem et klæde. Hvis det er en hønsebouillon der skal klares tilsættes hønseskrog (hugget itu) Efter denne øvelse skulle du gerne have en helt krystalklar bouillon klar til tilsætning af garniture. Det kunne fx. være

Consomme Celestine:
Pandekager smøres med et 2-3 mm tykt lag hønsefars tilsat hakket trøffel, eller friske krydderurter. Rulles fast sammen, lægges i en smurt sauterpande, pocheres i hønsebouillon under tætsluttende låg, afkøles og skæres i skiver.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.779 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her