450 g broccoli
3 fed hvidløg
6 stilke persille
4 skiver mager bacon
6 spsk olivenolie
150 g koncentreret tomatpuré
1,5 l. vand
reven parmesanost
Skyl broccolien omhyggeligt.
Del den i små buketter og kasser de hårde stilke.
Hak hvidløg, persille og bacon.
Hæld olivenolien i en gryde, tilsæt broccoli, hvidløg, persille og bacon, og svits det under omrøring i 1 til 2 minutter.
Hæld tomatpuréen og 5 dl vand ved.
Rør godt i gryden, læg låg på, og lad det koge i 5 minutter.
Hæld derefter resten af vandet i og lad suppen koge en halv time ved middel varme.
Kom salt og peber i, og lad det hele simre et par minutter.
Lige før servering jævnes suppen med en elektrisk blender.
Kan serveres varm med et drys parmesan over.
Foretrækker man suppen kold, erstattes parmesanen af en skefuld crème fraîche.