1 ¼ liter vand
400 g broccoli i grove stykker
1 squash i grove stykker (ca. 200 g)
3 små pillede fed hvidløg
1 hakket løg (ca. 50 g)
¼ liter Cheasy fløde 13%
4 tsk friskpresset limesaft
½ tsk cayennepeber
1 spsk groft salt
400 g pillede rejer
Pynt:
Frisk hakket persille og limebåde
Tilbehør:
240 g groft brød
Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt broccoli og squash. Kog grønsagerne ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. Blend grønsager, vand og hvidløg i mindre portioner (fyld kun blenderglasset ⅓ op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til suppen er glat. Hæld suppen gennem en sigte tilbage i gryden. Tilsæt løg og lad suppen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 10 min. Tilsæt fløde 13%, limesaft, cayennepeber og salt. Kog suppen, stadig under omrøring, i ca. 5 min. og smag til.
Fordel rejerne i varme dybe tallerkener, hæld ca. 2 dl suppe i hver og pynt med persille og lime. Server straks.