1 stort blomkål
2,5 l Grundsuppe - eller 4 bouillonterninger
2 spsk smør eller margarine
3 spsk hvedemel
salt og peber
3 æggeblommer
3 spsk fløde
150 g champignon
finklippet persille
Tilbehør: brød, smør og evt. en sprød gulerod
*
*
Del blomkålen i små buketter og kog dem møre i grundsuppe eller 1¾ l kogende vand, tilsat bouillonterninger.
Beregn 10-15 minutters kogetid.
Tag de pæneste blomkåls buketter op og lad resten koge endnu 5 minutter.
Passér eller blend dem med suppen.
Bag 1½ spsk smør eller margarine af med hvedemelet og spæd lidt efter lidt med blomkålssuppen.
Smag til med salt og peber og lad suppen koge sagte 5 minutter.
Legér den med æggeblommer, der er pisket sammen med fløde, og lad den derpå ikke mere komme i kog.
Rist de udskivede champignoner i resten af smør eller margarine og kom dem på suppen sammen med blomkålsbuketterne.
Drys med groftklippet persille og server suppen med brød, smør og gulerod.
Tips: Gør det brødet vådt, drys det med groft salt sæt det nogle minutter i en varm ovn.