3 avocadoer
saft af ½ citron
3 ½ dl hønsebouillon
1 ½ dl piskefløde
2 spsk cognac
1 fed hvidløg
evt. salt og peber
Del avocadoerne på langs og tag stenene ud.
Dryp snitfladerne med citronsaft, så kødet ikke bliver mørkt.
Tag kødet ud med en ske, gem den ene halve avocado til pynt.
Mos kødet i en blender eller gennem sigte sammen med kold hønsebouillon, 1 dl piskefløde, cognac og knust hvidløg.
Smag evt. med salt og peber. Stil suppen koldt.
Dryp evt. lidt citronsaft over, så suppen ikke bliver mørk.
Pisk resten af piskefløden let. Skær den halve avocado i tynde skiver og hæld suppen i suppeskåle.
Kom 1 spsk flødeskum og nogle avocadoskiver i hver portion og server.
Tips: Suppen kan smages til med lidt karry i stedet for cognac. Der kan evt. også drysses med fintklippet purløg.