Logo

Asparges cremesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Som vor bedstemor lavede den som forret til 4.

500 g asparges
salt
1 knsp sukker
1 bundt forårsløg (for 100 % nostalgikere: 1 almindeligt løg)
1 spsk smør
1 lille spsk hvedemel
2 spsk cremefraiche
friskkværnet peber
1 spsk citronsaft
1 spsk klippet purløg

Skyl aspargeserne, skræl dem ( hvide skal skrælles - grønne kan bruges som de er) og skær dem i mindre stykker.
Hæld knap 1 l vand i en gryde, krydr med salt og lidt sukker og lad det koge op.
Lad aspargeserne koge møre i gryden under låg ca. 20 minutter.
I mellemtiden skylles og renses forårsløgene: altså fjern visne blade og rodduske.
Skær så resten i fine ringe og læg et par stykker til side til pynt.
Lad aspargeserne dryppe af og purer dem.
Gem kogevandet.
Smelt smørret, drys melet i og rør i blandingen, til den er blevet dejlig mættet.
Bland løgringene i blandingen.
Nu hældes aspargesvandet i lidt efter lidt.
Men husk hele tiden at røre godt, så der ikke dannes klumper.
Nu skal det hele småkoge 10 minutter.
Så tilsættes aspargespureen, cremefraichen, og det hele smages til med salt, peber og citronsaft.
Drys med purløg.
Kj pr. portion: 340

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.608 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her