Logo

Aspargescremesuppe - forårssuppe + Jordbærhjerter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Den fineste forårssuppe, man kan tænke sig - med den herlige aroma fra friske asparges og med sprødstegt skinke og basilikum + Jordbærhjerter med masser af chokolade ...

Den fineste forårssuppe, man kan tænke sig - med den herlige aroma fra friske asparges og med sprødstegt skinke og basilikum

 

1 kg hvide asparges

30 g smør

1 tsk sukker

250 g kartofler

2 dl piskefløde

salt, peber, sukker og citronsaft

2 skiver parmaskinke

1 spsk olie til at stege i

8 basilikumblade

*

A. De hvide asparges skrælles.

Skrællerne skylles, lægges i 1 liter letsaltet vand sammen med smør og , bringes langsomt i kog og står og trækker lige på kogepunktet uden låg i 15 minutter. Aspargesene skæres i skiver.

Hovederne halveres på langs og lægges til side.

Kartofler skrælles og skæres i terninger.

B. Aspargessuppen hældes gennem en si.

Den bringes i kog igen sammen med kartofler og aspargesskiver.

Suppen koges under låg ved middel varme i 15-20 minutter.

Det hele pureres meget grundigt.

Suppen koges op igen med 2 dl piskefløde og aspargesspidserne.

Lad den stå og små koge i 8 minutter.

Smag til med salt, peber, sukker og citronsaft.

C. Parmaskinken skæres hver i 3 stykker, som steges sprøde i 1 spsk olie på en slip let-pande.

Basilikumblade skæres i smalle strimler.

Server suppen med skinke og basilikum.

Pr. portion: 7 g protein, 25 g fedt, 16 g kulh. = 312 kcal / 1313 kj

--

Madopskrift billede

Jordbærhjerter

Denne dej med masser af chokolade i passer specielt godt til jordbærrene.

Og bare synet kan jo få ethvert moderhjerte til at smelte ...

 

Til 12 stykker:

150 g hvid overtrækschokolade + 30 g hvid overtrækschokolade

150 g smør

50 g pistacier

6 æg

80 g sukker

1 tsk appelsinskal, økologisk, revet

150 g hvedemel

1½ tsk bagepulver

200 g jordbærsyltetøj

2 spsk appelsinsaft

400 g jordbær, friske

*

A. 150 g overtrækschokolade hakkes og smeltes i varmt vandbad sammen med smør.

50 g pistacier hakkes.

Æg, sukker og appelsinskal røres cremet med elpiskeren i 8 minutter.

Hvedemel og 1½ tsk bagepulver blandes og vendes i chokoladesmørret sammen med pistacierne.

B. Dejen smøres ud på en plade (40x30 cm), som forinden beklædes med bagepapir, og bages i 15 minutter på 2. rille fra neden i den forvarmede ovn ved 200°C / varmluft 180°C. Kagen afkøles.

C. Jordbærsyltetøj og appelsinsaft bringes i kog og gnides gennem en si.

Jordbær skylles, gøres i stand og skæres i skiver.

D. Stik 12 hjerter (ca. 8 cm lange) ud af dejen tæt ved siden af hinanden.

Riv 30 g hvid overtrækschokolade.

Hjerterne smøres med det siede syltetøj, og jordbærskiverne lægges tæt ovenpå. Kanterne drysses med chokoladeflagerne.

Pr. stk.: 6 g protein, 16 g fedt, 31 g kulh. = 297 kcal (1244 kj)

--

 

Tips: Er der ikke kommet danske jordbær, så køb udenlandske eller gem denne skønne opskrift ...

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.796 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her