En let suppe med rejer og masser af friske grønsager kan
være lige nøjagtig det, du har brug for på en lun forsommerdag.
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 15 min.
#
2 dl jasminris - gerne brune
400 g spidskål
1 bundt forårsløg
1 bundt grønne asparges
1½ liter grønsagsbouillon
2 fed hvidløg
4 kefirlimeblade (fås tørrede i supermarkedet)
200 g babyspinat
300 g pillede rejer
1 limefrugt
1 spsk fiskesauce eller 2 spsk soyasauce
1-2 tsk sukker
1 bundt thai basilikum, koriander eller 1 håndfuld mynte
*
Kog risene som angivet på emballagen.
Skær spidskålen i 1 cm tykke stimler.
Skær forårsløg i tykke skiver.
Knæk enderne af aspargesene, og skær dem i stykker på 2 cm.
Kog bouillonen med kefirlimeblade og finthakket hvidløg.
Tilsæt kål og asparges, og kog i 3 min.
Tilsæt forårsløg, spinat og rejer, og smag suppen til med fiskesauce
eller sojasauce, limesaft og sukker.
Fordel risene i 4 skåle, og hæld suppen over.
Drys med grofthakket basilikum, koriander eller mynte, og
server.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin