Logo

Asiatisk bønnespiresuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Asiatisk bønnespiresuppe

250 g hakket oksekød, ca. 10% fedt
½ løg i små tern (ca. 50 g)
1 tsk olie
1 fed finthakket hvidløg
½ tsk chilipasta, fx sambal olek
½ tsk stødt koriander
1 tsk stødt ingefær
1 ½ l oksebouillon
1 ½ spsk sojasauce
1 dl tør sherry
1 spsk majsstivelse
3 spsk vand til jævning
1 porre i tynde strimler (ca. 125 g)
1 stor gulerod i tynde strimler (ca. 100 g)
1 tsk salt og ½ tsk peber
200 g bønnespirer

Tilbehør: Flûtes


Svits oksekød og løg i olien i en gryde ved høj varme til det har skiftet farve, ca. 5 min.
Tilsæt hvidløg, chilipasta, koriander, ingefær og oksebouillon, kog suppen i 5 min. og tilsæt sojasauce og sherry.

Rør majsstivelsen ud i vandet, tilsæt jævningen til suppen under omrøring og lad suppen koge i 2 min., kom så porre og gulerod i suppen.

Lad suppen koge ved svag varme i et par minutter, men sørg for at grønsagerne stadig er helt sprøde.

Smag til med salt og peber og tilsæt bønnespirerne.
Servér suppen med lune flûtes.


Tips: Suppen kan også tilberedes med hønsekød og hønsebouillon eller helt uden kød. De mange krydderier kan erstattes af en krydderiblanding, fx Dayong®  - Grønsager pr. person: 125 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.061 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her