250 g hakket oksekød, ca. 10% fedt
½ løg i små tern (ca. 50 g)
1 tsk olie
1 fed finthakket hvidløg
½ tsk chilipasta, fx sambal olek
½ tsk stødt koriander
1 tsk stødt ingefær
1 ½ l oksebouillon
1 ½ spsk sojasauce
1 dl tør sherry
1 spsk majsstivelse
3 spsk vand til jævning
1 porre i tynde strimler (ca. 125 g)
1 stor gulerod i tynde strimler (ca. 100 g)
1 tsk salt og ½ tsk peber
200 g bønnespirer
Tilbehør: Flûtes
Svits oksekød og løg i olien i en gryde ved høj varme til det har skiftet farve, ca. 5 min.
Tilsæt hvidløg, chilipasta, koriander, ingefær og oksebouillon, kog suppen i 5 min. og tilsæt sojasauce og sherry.
Rør majsstivelsen ud i vandet, tilsæt jævningen til suppen under omrøring og lad suppen koge i 2 min., kom så porre og gulerod i suppen.
Lad suppen koge ved svag varme i et par minutter, men sørg for at grønsagerne stadig er helt sprøde.
Smag til med salt og peber og tilsæt bønnespirerne.
Servér suppen med lune flûtes.
Tips: Suppen kan også tilberedes med hønsekød og hønsebouillon eller helt uden kød. De mange krydderier kan erstattes af en krydderiblanding, fx Dayong® - Grønsager pr. person: 125 g