1 løg
1 fed hvidløg
30 g smør
1 tsk hvedemel
4 dl varm bouillon
1 salatagurk
1.5 dl fløde
lidt salt og sukker
friskmalet hvid peber
lidt sennepspulver
200 g kogte rejer m. skal
2 bundter dild
Løg og hvidløg pilles, hakkes fint og snurrer klare i 10 g smør.
Hvedemel tilsættes, brunes let, og bouillon hældes ved lidt ad gangen.
Agurken skylles, 4 tynde skiver skæres fra til pynt.
Resten af agurken skrælles, deles på langs, kernerne tages ud med en ske, og frugtkødet skæres i 2 cm store terninger.
Agurketerninger koger i suppen 15 minutter.
Suppen pureres i blender, og fløde tilsættes.
Agurkesuppen smages godt til med salt, sukker, peber og sennepspulver og koger ved ganske svag varme i endnu 5 minutter.
Rejer pilles, den sorte tarmstreng fjernes.
Resten af smørret varmes på en pande, og rejerne svitses et øjeblik heri.
Dild skylles, klippes fint og røres i suppen.
Suppen anrettes i forvarmede suppetallerkener, og rejerne fordeles i
suppen.
Hver portion garneres med en skive agurk.