Ca. 1 ½ kg okse- eller kalveben
eller
¾ kg okse- eller kalvebryst, halskød eller mellemskært
2-2 ½ l vand
salt
3 gulerødder
3 hele løg
4 nelliker
¼-½ selleri
evt. 1 persillerod el. pastinak
suppevisk, gerne af mange krydderurter.
Læg ben el. kød i en gryde og hæld så meget vand over, at kødet lige er dækket.
Bring vandet langsomt i kog.
Skum meget omhyggeligt, dæmp varmen.
Tilsæt salt.
Læg istandgjorte gulerødder, hele løg med nelliker stukket i, selleri og evt. persillerod el. pastinak i gryden.
Bind en god suppevisk sammen og læg den i gryden.
Skum igen, når suppen når kogepunktet.
Læg låg på gryden. Kog suppen ved meget svag varme i 3-4 timer.
Tag kødet op, når det er mørt, si suppen, og lad den afkøle lidt.
Skum fedt af og så er grundsuppen klar til brug.