6 tarteletter.
2 porre
200 g brissel
1 ½ dl fløde
1 spsk hvedemel
1 tsk paprika
1 gulerod
1 løg
¼ knoldselleri
Pynt: Purløg
Porrerne skæres i skiver og lægges i vand, så eventuelle jordrester kan falde til bunds.
Brislerne ordnes og blancheres, dampkoges på et lag af urter (1 gulerod - 1 lille løg - ¼ knoldselleri) i ca. 35 min.
Porrerne blancheres og vandet sigtes fra.
Porrerne hældes tilbage i gryden, tilsæt fløde.
Jævn med Maizena som er rørt ud i koldt vand.
De møre brisler skæres i skiver, og vendes i en blanding af paprika-hvedemel-salt-peber.
Brislerne steges på varm pande i lidt olie.
Servers på toppen af porre-cremen i tarteletterne og pyntes med purløg.
Tarteletterne varmes i ovnen ved 200°C med bunden opad.
Kan også varmes på brødrister.
Når tarteletterne er varme, hældes fyldet i og serveres straks.