10 Tarteletter.
100 g oksehjerte (saltes et døgn i forvejen)
3 artiskokbunde
100 g bacon
3 fed hvidløg
5 soltørrede tomater
200 g grønne linser
Karryolie:
½ skalotteløg
½ st. vanilje
1 spsk karry
1 dl olie
Oksehjerte gnides med groft salt og lægges på køl i 24 timer.
Karryolien forberedes.
Skalotteløg skæres i tern og sauteres møre i gryde, tilsæt karryen og lad den riste godt af.
Tilsæt vaniljekor og olie.
Det saltede oksehjerte skylles fri for salt, og koges mørt på lidt grovskårede urter (efter eget valg) i ca. 45 min.
Linserne koges møre.
Bacon skiverne skæres i kvarte og lægges på bagepapir i bradepande og steges sprøde i ovn.
Hvidløg og soltørrede tomater skæres i skiver og sauteres møre i lidt olie ved svag varme.
Artiskokbundene deles i kvarte, og det møre oksehjerte skæres i strimler.
Linser, artiskokkerne, oksehjerte og den sprøde bacon vendes i de sauterede hvidløg og soltørrede tomater.
Smages til med karryolien, salt og peber.
Tarteletterne varmes i ovnen ved 200°C med bunden opad.
Kan også varmes på brødrister.
Når tarteletterne er varme, hældes fyldet i.
Tarteletterne pyntes med purløg og serveres straks.