10 tarteletter.
100 g oksehjerte (saltet og kogt)
¼ savoykål
½ bdt kørvel
1 fed hvidløg
1 dl olivenolie
1 dl cremefraiche 38%
75 g bacon i skiver
Fersk oksehjerte gnides med groft salt og lægges på køl i 24 timer.
Det saltede oksehjerte skylles fri for salt og koges mørt med lidt grovskårne urter (efter eget valg) i ca. 45 min.
Savoykål skæres i strimler, blancheres møre og afkøles.
Kørvel og hvidløg blendes med olie og cremefraiche.
Når massen er ensartet, hældes den over den afkølede savoykål. Oksehjertet skæres i strimler og vendes i savoykålen.
Tarteletterne varmes i ovnen ved 200°C med bunden opad.
Kan også varmes på brødrister.
Når tarteletterne er varme, hældes fyldet i.
Pyntes med stegt bacon, og serveres straks.