Nyd en let og særdeles velsmagende ret: klassisk hønseragout i sprøde tarteletter
2 hønsebrystfileter à 150 g (eller kyllingebryst)
5 dl hønsebouillon
1 laurbærblad
100 g champignoner
1 løg
100 g gulerødder
2 spsk smeltet smør
6 spsk hvidvin
1 dl piskefløde
4 tarteletter à 25 g
2 spsk jævningspulver til hvid sauce / Maizena
100 g dybfrosne ærter
salt og peber samt muskat
1-2 tsk citronsaft
4 spsk hakket persille
1. Hønsebrystfileter drysses med salt og peber.
Hønsebouillon koges op med 1 laurbærblad.
Hønsekødet lægges i og koges under låg ved middel varme i 15-18 minutter.
Hønsekødet stilles til side, og bouillonen hældes gennem en si.
2. Champignoner gøres i stand og skæres i skiver.
Løget hakkes fint.
Gulerødder skrælles og skæres i ½ cm store terninger.
Det hele svitses i en gryde i 2 spsk smeltet smør.
Kog af med 6 spsk hvidvin.
5 dl bouillon og 1 dl piskefløde hældes ved, og det hele koges i 5 minutter.
3. 4 tarteletter varmes op efter anvisningen på pakken.
Maizena røres i fonden, som koges op igen.
Skær kødet småt ud, hæld det i gryden sammen med ærter og varm det hele op. Smag til med salt, peber, muskat og citronsaft.
Hakket persille røres i.
--