Logo

Tarteletter med ærter og krebse haler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tarteletter med ærter og krebse haler

 

Tarteletter kan laves året rundt, og retten bliver sommerlige med sæsonens friske grønsager og krydderurter. Når det er tid til danske asparges bliver retten en helt anden oplevelse, end den vi kender fra julemaden.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 10 min.

#

8 tarteletter

2-3 gulerødder

2 dl vand

½ tsk salt

100 g fine grønne ærter

200 g kogte krebsehaler (evt. fra frost)

 

Stuvning:

25 g smør

2 spsk hvedemel

2 dl grønsags-kogevand eller bouillon

1 dl piskefløde

½ tsk paprika

salt og friskkværnet peber

 

Pynt:

kørvel, dild eller persille

*

Skær gulerødderne i små terninger på størrelse med ærterne.

Kog gulerødderne møre i vand med salt i 4-5 min.

Hæld dem i en sigte, og gem kogevandet.

 

Smelt smør i en gryde, drys melet i, og bag det igennem under omrøring.

Tilsæt gradvist kogevandet fra gulerødderne og fløde.

Kog i nogle min. under omrøring, og tilsæt paprika.

Vend·gulerødder, ærter og krebsehaler i stuvningen.

Smag til med salt og peber, og fordel fyldet i de varme tarteletter.

Drys med kørvel, dild eller persille, og server straks.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.574 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her