1 pk.rispapir
1 kg danske taskekrabber
100 g cous-cous-gryn, grove
250 g mozzarella
½ rød chili
3 kviste koriander
1 l. vindruekerneolie
evt. korianderfrø
evt. dildstilke
evt. hjertesalat.
Sauce:
250 g sukker
3 dl eddike
3 røde chili
saften af 1 citron
hvedemel
vand til at lukke rullerne med
Kog taskekrabberne i ca. 10 min., evt. med dildstilke og korianderfrø. Udblød cous-cousen i kogende vand lidt ad gangen, til grynene er næsten møre.
Sørg for at røre i grynene hele tiden.
Riv mozzarellaen, hak chili og koriander, pil kødet ud af kløerne, og bland det hele godt med cous-cousen.
Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
Læg et stykke rispapir på bordet, og pensl med en vand- og melblanding (klister) i kanten.
Læg cous-cousen på midten, og fold papiret omkring på samme måde, som når man folder en kuvert.
Varm olien op på en pande.
Når olien er varm, friteres rullerne, til de er gyldne og sprøde på alle sider.
Rullerne lægges på et fedtsugende papir.
Kog sukker og eddike ind til cirka det halve.
Hak den røde chili, og lad den koge med et par minutter.
Stil saucen koldt, og smag den til med citronsaft.
Skyl hjertesalaten og mariner den i sur-sød-saucen lige før servering. Rullerne anrettes oven på eller ved siden af hjertesalaten sammen med lidt ekstra sur-sød-sauce.