8 skiver sønderjysk landskinke
16 snegle
200 g foie gras af gås (4 skiver a 50 g)
100 g kryddersmør
Olivenolie
Salt, peber
Linser:
150 g grønne linser
1 lille hakket løg
1 stor gulerod i små tern (brunoise)
1 suppevisk
Pinot Noir sauce:
2 dl Pinot Noir
1 hakket skalotteløg
2 dl hønsesky
Garniture:
8 små skalotteløg
Garniture: Bag skalotteløgene møre med skal i ovnen ved 150°C i ca. 30 minutter.
Fjern skallen, halver løgene og steg dem i olivenolie.
Hæld linserne i koldt vand i en gryde i forholdet 1 :3, tilsæt salt, peber, løg og gulerod. Kog linserne i 30-35 minutter, til vandet er kogt væk.
Rul sneglene i skinkestrimler (½ skive per snegl) med lidt kryddersmør og steg dem sprøde i olivenolie.
Sauce: Reducer rødvinen med hakket skalotteløg og tilsæt hønsesky.
Steg de 4 skiver foie gras og krydr med salt og peber.
Anretning: Læg linser og 4 halve skalotteløg på hver tallerken med 4 snegleruller ovenpå.
Top op med den stegte foie gras og anret Pinot Noir saucen omkring.