Logo

Fiskefrikadeller med krabbekød og chilisauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskefrikadeller med krabbekød og chilisauce

Trækul:      Direkte     

Gas:           Direkte/middel varme

Forberedelse: 30 minutter + 1 times afkøling. Stegetid: 7 -8 minutter

 

175 g fast lys fisk, f.eks. torsk, kulmule eller kuller

250 g krabbekød, frisk eller fra dåse

125 g majskerner, afdryppede

1 rød chili, renset for kerner og hakket

2 forårsløg, finthakkede

2 spsk hakket frisk koriander

1 spsk thailandsk fiskesauce (nam pla)

1 sammenpisket æg

salt og friskkværnet sort peber

olie til pensling

Chilisauce:

6 spsk risvinseddike

1 tsk sukker

1 birds eye chili (lille chili) i skiver

 

A. Fjern skind og ben fra fisken.

Skær fiskekødet i stykker og blend det i nogle sekunder i en foodprocessor, så det bliver til fars.

Skrab farsen ud i en skål og rør krabbekødet i.

 

B. Hæld majs, chili, forårsløg, koriander, fiskesauce, æg, salt og peber i farsen. Rør grundigt til farsen samler sig.

 

C. Del farsen i tolv og form frikadeller, der er ca. 2 cm tykke.

Sæt dem i køleskabet i mindst en time, så de bliver faste.

 

D. Rør imens chilisaucen sammen i en lille skål.

 

E. Pensl fiskefrikadellerne med olie og grill dem direkte over mid­del varme i 7-8 min., til de er gyldne.

Vend dem halvvejs gennem stegningen.

Server med chilisaucen, der bruges som dip.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 6.752 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her